Scheidsrechters opgelet!

13 september 2019
Nieuws afbeelding

Het hockeyseizoen is weer van start gegaan en omdat we in het eerste weekend tegen de nodige problemen zijn aangelopen, willen we jullie geheugen even opfrissen en vragen wij jullie de aandacht voor het volgende:

Als ingedeeld scheidsrechter ben je verplicht om te komen!

Ben je als scheidsrechter op een wedstrijd ingedeeld, dan ontvang je van Geel-Zwart een e-mail met hierin de wedstrijdcode om het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) in te vullen. Zorg er altijd voor dat je na de wedstrijd even de tijd neemt om dit DWF in te vullen en af te ronden, dit scheelt de wedstrijdsecretaris een hoop werk. Ook deze persoon doet dit werk vrijwillig naast zijn/haar andere werkzaamheden.

Kun je NIET op het moment dat je bent ingedeeld dan zorg je ZELF VOOR VERVANGING. Geef wijzigingen ALTIJD even middels een mailtje ([email protected]) door. Dit geldt ook indien je een vervanger gevraagd hebt!

Wanneer je ingedeeld bent en je komt niet opdagen dan zijn hier consequenties aan verbonden. Je ontvangt een mail dat je de eerst volgende keer je eigen team moet fluiten én wordt je ingedeeld om nog een wedstrijd te fluiten. De coach wordt hiervan ook op de hoogte gebracht. Bij herhaaldelijk niet op komen dagen volgen zwaardere sancties.

Hoe regel je vervanging?

Fluiten is in de 1e plaats een teamverantwoordelijkheid! Het moet dus wel raar lopen als een van je medespelers jou niet wil helpen bij jouw fluitprobleem. Zaak is natuurlijk wel dat je dit tijdig doet en niet pas op het allerlaatste moment! Het ruilen van een scheidsrechterbeurt is een goede optie om elkaar te helpen.

Voor de duidelijkheid: Je kunt dus niet afzeggen en vervanging is pas geregeld als de door jou gevraagde vervanger dit bevestigd heeft. Tot die tijd blijft het dus ten allen tijde jouw verantwoordelijkheid. 

Mailen naar de arbitragecommissie dat je niet kunt fluiten is zinloos!

Verkopen van je wedstrijd

Scheidsrechters die niet in staat zijn om te fluiten of geen vervanging kunnen vinden hebben de mogelijkheid om de wedstrijd ‘te verkopen’. Wil je met fluiten wat geld bijverdienen, dan kunnen we je voornaam, team en je telefoonnummer publiceren op de website van Geel-Zwart. Potentiële verkopers benaderen je via een WhatsApp, je geeft beschikbaarheid en je tarief door en bij verkoop stuur je een betalingsverzoek via apps als Tikkie of GRPPY. Verkopers ontvangen dan een betaalverzoek in WhatsApp, te voldoen met iDEAL. Verkoper en koper blijven verantwoordelijk voor tijdige betaling. De club bemiddelt hier niet in.

ALGEMEEN

Een goede hockeywedstrijd heeft goede arbitrage nodig en dat is juist waarvoor hockeyclub Geel-Zwart een arbitragecommissie in het leven heeft geroepen. Onder het moto ‘zonder scheids, geen wedstrijd’ wordt iedereen die meedoet aan de competitie (vanaf de B) ingedeeld om wedstrijden te fluiten. Het is binnen Geel-Zwart voor alle leden verplicht om vanaf de B-leeftijd zijn/haar scheidsrechterkaart te halen en om wedstrijden te fluiten. Tot je je kaart hebt zal je als jeugdspeler (vanaf tweedejaars C) dus ook worden ingedeeld om te fluiten, maar dan voor de wedstrijden van de 8-tallen in plaats van de elftallen.

Hoe meer scheidsrechters er zijn, hoe minder vaak iedereen ingedeeld hoeft te worden om een wedstrijd te fluiten, en zo kunnen we de ‘belasting’ onderling een beetje verspreiden.

Kunnen ouders ook een scheidsrechterkaart halen?

Geel-Zwart biedt geïnteresseerden, zoals ouders van jeugdleden de mogelijkheid om ook (kosteloos) het scheidsrechter diploma te behalen en af en toe een wedstrijd te fluiten. In dit geval geef je zelf aan welk team en wanneer je wilt fluiten. De studiebelasting is minimaal en je leert tevens de spelregels kennen. Bij interesse stuur een mail naar [email protected]

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT