Corona-Update november 2021

15 november 2021
Nieuws afbeelding

Vanaf zaterdag 13 november zit Nederland weer in een "milde” lockdown waardoor we weer te maken krijgen met maatregelen die van toepassing zijn op onze vereniging.  Ter bescherming van ieders gezondheid en om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid willen we jullie herinneren aan de gemaakte afspraken.

Houd je a.u.b. aan onderstaande regels / adviezen, niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de ander!
 
Aankomst en vertrek
Kom niet te vroeg! Een kwartier voor de training of wedstrijd mogen jullie het complex betreden en zodra de training of wedstrijd afgelopen is dient iedereen ook zo snel mogelijk het Geel-Zwart complex te verlaten. Als de kantine geopend is mag je op vertoon van een coronatoegangsbewijs naar binnen, wij vragen jullie vriendelijk om uiterlijk 1,5 uur na wedstrijd kantine / sportpark te verlaten. Zo geef je een ander ook de ruimte om een korte 3e helft te houden.

Geen publiek
Publiek is niet toegestaan. Ouders en toeschouwers zijn helaas nog niet welkom en per team mogen maximaal twee begeleiders mee het veld op.

Bij klachten: blijf thuis
Nog steeds de belangrijkste regel: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Dat thuisblijven geldt natuurlijk ook voor eenieder die verplicht in quarantaine zit. Als een huisgenoot besmet is dan geldt de quarantaine niet meer alleen voor degene die besmet is. Ook alle andere huisgenoten moeten in quarantaine, ongeacht of ze gevaccineerd zijn.

Mondkapje is zeer aan te raden!
Het dragen van mondkapjes bij het samen rijden naar uitwedstrijden wordt zeer aangeraden omdat daar de 1,5 meter niet kan worden aangehouden.

Houdt 1,5 meter afstand
De verplichting om 1,5 meter afstand te houden, gaat weer gelden op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is. Dus ook in de buitenlucht, uitgezonderd als je met een hockeytraining of -wedstrijd bezig bent waarbij afstand houden niet mogelijk is. 

Sportief zonder shakehands
We staan in het hockey voor sportiviteit en respect. Een teken daarvan is de shakehand na de line-up voor elke wedstrijd. De KNHB adviseert op dit moment zowel de line-up als de shakehands achterwege te laten. De stickshake kan een alternatief zijn. 

Strafcorners
Maak de strafcorner maskers persoonlijk. Iedereen doet samen met de maskers bij de strafcorner. We hebben hiervoor geen maatregelen gekregen maar het is niet verstandig om de maskers tijdens de wedstrijd of training afwisselend te gebruiken.

Gebruik clubhuis
Het clubhuis is vrij toegankelijk voor personen tot 18 jaar, vanaf 18 jaar dient je te beschikken over een geldige coronatoegangsbewijs (QR-code). Bij het bezoek van het toilet verzoeken we jullie zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige hygiëneproducten. Onze Coronawacht zullen regelmatig een hygiëne-rondje maken. Douchen dient bij voorkeur thuis te worden gedaan en teambesprekingen zoveel mogelijk op het veld.

Geniet en blijf gezond!
Het belangrijkste is dat iedereen een plezierige en sportieve wedstrijd kan spelen! 

Wedstrijden online kijken
Als er behoefte is om een wedstrijd te streamen zou dit kunnen wel in eigen beheer en maximaal door 1 persoon te verzorgen. Deze persoon dient zich vooraf aan te melden bij het secretariaat zodat de Coronawacht op de hoogte is van de komst van een ouder die de streaming verzorgt.

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT