Corona-Update februari 2021

4 februari 2021
Nieuws afbeelding

In de maand februari gaan we op de zaterdagen weer onderlinge oefenwedstrijden spelen. Om dit in goede banen te leiden en voor ieders gezondheid, willen we jullie herinneren aan de gemaakte afspraken. Houd je daarom aan onderstaande regels s.v.p., het belangrijkste is dat we weer gaan hockeyen! Dat is fijn, maar door het coronavirus is zeker nog niet alles bij het oude. Wij zetten hier de belangrijkste regels voor je op een rij.

Aankomst en vertrek
Kom niet te vroeg, een kwartier voor de wedstrijd mogen jullie het complex betreden en zodra de wedstrijd afgelopen is dient iedereen ook zo snel mogelijk het Geel-Zwart complex te verlaten. Ouders en toeschouwers zijn helaas nog niet welkom en per team mogen maximaal twee begeleiders mee het veld op.

Bij klachten: blijf thuis 
Nog steeds de belangrijkste regel: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Dat thuisblijven geldt natuurlijk ook voor eenieder die verplicht in quarantaine zit. Bij een besmetting in een team bepaalt de GGD de gevolgen Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. 

Registratie 
Iedereen kan zich vrijwillig registreren. Gebruik hiervoor de QR code die we op het complex aanplakken. 

Houdt 1,5 meter afstand
Regels m.b.t. de 1,5 meter: 
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden. 
  • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden. 
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen. 
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar. 

Op 1,5 meter afstand in de dug-out. 
Normaal spelcontact is toegestaan voor spelers t/m 18 jaar. Maar dat geldt niet vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de wedstrijd. Dat heeft nogal wat gevolgen. Bijvoorbeeld voor de bezetting op de bank. Daar zitten de wissels normaal gesproken dicht op elkaar gepakt. Dat kan met de coronamaatregelen niet meer. Dat betekent voor teams, dat er een paar stoelen buiten de dug-out moeten worden geplaatst om de 1,5 meter te kunnen garanderen. 

Sportief zonder shakehands 
We staan in het hockey voor sportiviteit en respect. Een teken daarvan is de shakehand na de line-up voor elke wedstrijd. De KNHB adviseert op dit moment zowel de line-up als de shakehands achterwege te laten. De stickshake kan een alternatief zijn. Ook de huddle laten we achterwege. Dat staat op 1,5 meter afstand toch ook een stuk minder daadkrachtig. 

Strafcorners
Maak de strafcorner maskers persoonlijk. Iedereen doet samen met de maskers bij de strafcorner. We hebben hiervoor geen maatregelen gekregen maar het is niet verstandig om de maskers tijdens de wedstrijd of training afwisselend te gebruiken, zoals normaal het geval is. KNHB adviseert dat elke uitloper zijn eigen masker markeert (met een lintje of een ander merkteken) en dit masker voorlopig zelf beheert en hygiënisch schoon houdt. Indien er hierdoor meer maskers in het team nodig zijn dan moet het team hiervoor zelf zorgen. Geel-Zwart stelt geen maskers beschikbaar. 

Gebruik clubhuis 
Het clubhuis is gesloten en kan alleen gebruikt worden voor een toiletbezoek. Bij bezoek van het toilet mag er slechts 1 persoon tegelijk naar binnen. Maak gebruik van aanwezige hygiëneproducten. Onze Coronawacht zullen regelmatig een hygiëne-rondje maken. Kleedkamers blijven gesloten, Douchen dient thuis te worden gedaan en teambesprekingen op het veld.

Geniet en blijf gezond!
Het belangrijkste is dat iedereen een plezierige en sportieve wedstrijd kan spelen! Bij deze wedstrijden zullen we zoveel mogelijk scheidsrechters opstellen die onlangs hun kaart hebben gehaald. 

Wedstrijden online kijken
Als er behoefte is om een wedstrijd te streamen dan is dit mogelijk, wel in eigen beheer en maximaal door 1 persoon te verzorgen. Deze persoon dient zich vooraf aan te melden bij Lysbeth Barten zodat de Coronawacht op de hoogte is van de komst van een ouder die de streaming verzorgt. Deze ouder dient op het complex een geel hesje te dragen en mag zich op het terrein naast het veld bevinden, hij/zij mag niet mee het veld op.

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT