Info voor de jongste jeugd

7 oktober 2020

De Jongste Jeugd binnen Geel-Zwart is een zeer belangrijke groep. Vanaf 4 jaar ben je welkom bij Geel-Zwart. Tot en met schooljaar groep 6 (10 jaar) val je onder de jongste jeugd bij Geel-Zwart.

Het hockeyseizoen kent 2 seizoenen; de herfstcompetitie loopt van september t/m begin december (de laatste training is rond Sinterklaas). Tijdens de winterstop spelen de 8-tallen zaalhockey. De lentecompetitie start na winterstop en loopt van maart t/m juni (jongste jeugd slotdag is het laatste event van het seizoen).

Bij de jongste jeugd wordt het fundament gelegd voor een jarenlange relatie met een club voor zowel topsporters als recreanten. Binnen een vereniging zijn alle niveaus nodig om naast het sportieve ook een sociale en gezellige sportvereniging te zijn voor alle leeftijdscategorieën van jeugd tot veteranen inclusief de supporters.

Bij het indelen van nieuwe leden houden de volgende richtlijnen aan;
- Starters: voor kinderen van schooljaar groep 1 en 2
- 3-tal hockey: (F-jes) voor kinderen vanaf schooljaar groep 3 (mits je minimaal ½ jaar starterstraining hebt gevolgd)
- 6-tal hockey: (E-tjes) voor kinderen vanaf schooljaar groep 4 (mits je minimaal ½ jaar starterstraining hebt gevolgd)
- 8-tal hockey: voor kinderen vanaf schooljaar groep 6

Na de 8-tallen vindt doorstroming naar de junioren, jeugdelftallen plaats (mits je de leeftijdgrens van de bond hebt en/of naar groep 7 gaat). Op basis van het aantal kinderen dat doorstroomt kan op bovenstaande indeling een uitzondering worden gemaakt.

De starters trainen 1 keer per week op vrijdag en 3-tal kinderen trainen 1 keer per week op woensdag. Vanaf de 6-tallen train je 2 keer per week, een keer op woensdag in circuitvorm en een andere dag met je team in wedstrijdvorm.

Voor de jongste jeugd hebben wij een apart beleid geschreven (zie bijlage onderaan deze pagina). Dit stuk is een onderdeel van het algemene beleidsplan van Geel-Zwart. Wij hopen dat het beleid uw meer duidelijkheid geeft over, de weg die we gaan van Jongste speler naar 8-tal speler.
Technische commissie Beleid & Jongste Jeugd
Hetty Brouwer

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT