Belangrijke Corona update!

25 september 2020
Nieuws afbeelding

CORONA UPDATE 25/09/2020

(update van 24/09 18.15 vervalt)

Het volgende is te lezen op Kliknieuws: "Burgemeester Kees van Rooij kondigde donderdagochtend tijdens een speciaal georganiseerde persconferentie aan dat de gemeente meer controles gaat uitvoeren in de horeca en bij sportverenigingen. Wanneer men zich niet aan de Coronaregels houdt volgen er forse boetes en kan de gemeente zelfs overgaan tot sluiting.” "Men laat de teugels vieren. Dat is niet de bedoeling", waarschuwt de burgemeester van Meierijstad."

Het onverwachte aantal extra besmettingen welke onder andere op sportverenigingen wordt opgelopen is hier de oorzaak van. Alle hoop op een vlot einde van de coronacrisis is hiermee definitief de bodem ingeslagen. Geel-Zwart betreurt dit zeer en vindt het doorgaan van de sport belangrijker dan alle andere verenigingszaken. En boetes en sluiting moeten kosten wat kost voorkomen worden.

Daarom gaan voor zondagen de volgende extra regels per direct in:

1. Onze veteranen zullen alle teams en bezoekers buiten een zitplaats toewijzen. Dit is op het terras of onder één van de tenten/parasols die hiervoor speciaal opgezet zijn.
2. Teams dienen hier te gaan zitten en de 1,5 meter maatregel te hanteren.
3. Trainer-coaches kunnen aangesproken worden op het gedrag van hun team en ondersteunen de maatregelen.
4. Alle aanwezigen moeten de aanwijzingen van de veteranen opvolgen. Veteranen mogen hen anders wegsturen.
5. We gaan om 18.00 uur dicht en hebben geen muziek buiten.
6: Blijf niet te lang hangen (60 minuten). Wie een feestje wil bouwen gaat naar de horeca. Dat geldt ook voor uit-spelende teams.

Indien het ondanks alles niet lukt om de discipline op te brengen zullen we helaas nog meer maatregelen moeten treffen. We denken dan aan verkorten van de verblijftijd, het verschuiven van wedstrijden en het sluiten van de tap.
Dankzij de vrijwillige inzet van de veteranen is dat nu niet nodig. Veteranen ontzettend bedankt voor jullie hulp!

We zijn een sportvereniging, geen café.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Geel-Zwarters door deze maatregelen bij andere clubs de grenzen gaan opzoeken. Of dat leden van andere verenigingen dat bij ons komen doen.
We hebben in Veghel genoeg gezellige cafés en terrassen waar iedereen Corona-proof uit kan gaan!

Voor alle andere dagen van de week geldt dat we op Geel-Zwart geen Corona-controleurs hebben. Daarom doen we nogmaals een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Samen kunnen we er voor zorgen dat we kunnen en mogen blijven hockeyen.

Geel-Zwart neemt geen verantwoordelijkheid voor boetes die leden of bezoekers op Geel-Zwart krijgen.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

https://www.kliknieuws.nl/regio/stadskrantveghel/169526/tijd-van-waarschuwen-voorbij-we-gaan-komend-weekend-al-strenger

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT