Dit zijn de nieuwe en aangepaste spelregels!

7 september 2018

Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur, dus verschijnt er binnenkort ook weer een nieuw spelreglement. Voorafgaand daaraan heeft de hockeybond KNHB de documenten gepubliceerd die de nieuwe en gewijzigde spelregels uitleggen en interpretaties van bestaande spelregels duiden: de afspraken voor club- en bondsscheidsrechters.

Het spelregelement en arbitrage afspraken
De basis bij het fluiten is en blijft het spelregelement, maar om scheidsrechters op weg te helpen wordt een extra uitleg van de spelregels via deze zogenaamde ‘arbitrage afspraken’ als leidraad geboden. Ook voor hockeyers, coaches, trainers en ouders is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom publiceert de KNHB nu twee documenten met spelregelduidingen: een versie voor wedstrijden onder leiding van bondsscheidsrechters en versie voor wedstrijden die geleid worden door clubscheidsrechters. Deze documenten bieden alle speldeelnemers een basis voor hoe het spelreglement praktisch wordt toegepast.
De KNHB beveelt iedereen die er belang bij heeft aan om deze documenten goed te lezen, zodat zowel de scheidsrechters als de spelers en coaches in een wedstrijd weten wat ze kunnen verwachten. Deze aanpak voorkomt misverstanden en vergroot daarmee het spelplezier.

Nieuwe spelregels seizoen 2018 – 2019
1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht.
2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een selfpass met beschermende kleding aan is niet toegestaan. Nadere toelichting vind je onder het kopje "Wees alert!” in de afspraken. Je spelregelkennis echt opfrissen? Kom naar het spelregelcafé! 

We wensen iedereen veel speelplezier!

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT