Trainingsplan Fysieke Trainingen Jeugd

17 augustus 2018

Vanaf woensdag 22 augustus introduceren we voor jongens A1, B1 en C1 en meisjes A1, B1, C1 en meisjes A2, B2, C2 een extra training per week. Dit is een fysieke training die zal worden verzorgd door Bjørn van der Struif en Bart Scheer. 

Voor het huidige hockeyspel is een goede  fysieke conditie van groot belang. De training zal bestaan uit verschillende aspecten zoals looptechniek, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, behendigheid, lenigheid en mentale weerbaarheid. Dit zullen we doen aan de hand van professionele trainingsmethodes. 

Door deze trainingen zullen de spelers/speelsters fysiek sterker worden, blessures kunnen voorkomen en mentaal weerbaarder worden. We denken dat ze hiermee beter en met meer plezier een hoger individueel niveau halen en een betere doorstroom naar Heren 1/Dames 1 kunnen realiseren. 

De extra training zal gaan plaatsvinden op woensdagavond van 19.00-21.30 uur, in blokken van 45 minuten per team op veld 3 en is verplicht voor de genoemde teams. De overige jeugdteams krijgen 2 keer een extra fysieke training (1x vóór en 1x na de herfstvakantie). Ook krijgen alle trainers/sters training en instructie om in hun eigen trainingen extra aandacht te besteden aan de fysieke oefeningen. 

Het bestuur en de TC zijn blij met het plan dat Bart en Bjørn hebben ontwikkeld en dat zij op vrijwillige basis gaan aanbieden. Ook is dit plan reeds enthousiast ontvangen door de trainers/coaches van de 1e jeugdteams. Omdat dit voor ons allemaal een nieuwe stap is zullen we uiteraard de voortgang periodiek evalueren en waar nodig bijsturen. 

Het bestuur en de TC wensen de initiatiefnemers alle succes en plezier toe bij deze trainingen!

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT