Geel-Zwart scheidsrechter fluit finale wedstrijd op het NK zaal 2023-2024

5 februari 2024

Om het tekort aan bondsscheidsrechters in de zaal op te vangen organiseert de KNHB sinds enkele jaren een pilot waarbij de betere clubscheidsrechters (CS+) worden uitgenodigd om voor aanvulling te zorgen. In deze opzet fluit de CS+ scheidsrechter samen met een bondscheidsrechter (in opleiding) enkele wedstrijden in de landelijke topklasse jeugd en worden ze daarbij begeleid door een KNHB beoordelaar. Deze opzet biedt daarmee niet alleen een oplossing voor het tekort, maar geeft CS+ers ook de mogelijkheid om meer ervaring op te doen in een uitdagende en leerzame omgeving.

Vanuit Geel-Zwart heeft Kim van der Doelen meegedaan aan deze pilot en is zij, vanwege haar uitstekende beoordelingen, ook uitgenodigd om enkele wedstrijden te mogen begeleiden op het Nederlands kampioenschap zaalhockey in Arnhem. Na de aangewezen poule wedstrijden bleek de organisatie dusdanig onder de indruk van haar prestaties dat ze ook werd geselecteerd voor de finale wedstrijd tussen Pinoké DO25-1 en Huizen D025-1. Deze spannende wedstrijd eindigde verrassend genoeg in een 0-1 overwinning voor Huizen die, dankzij een rode kaart, met slechts 5 spelers de wedstrijd mochten uitspelen. 

Terugkijkend bevestigd Kim dat het een leuke, leerzame maar ook vermoeide dag is geweest die ze graag nog een keer zou willen herhalen.Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT