Keeperstraining met Laurette Abelen

14 april 2023
Nieuws afbeelding

Op woensdag avond 5 april hebben onze keeperstrainers samen met Laurette Abelen van HC Den Bosch MA1 een hele leuke trainingsavond verzorgd voor onze A, B, C en D keepers en keepsters. Verschillende oefeningen werden uitgezet. Onze jeugd was erg enthousiast en Laurette was enorm te spreken over het enthousiasme en het niveau van onze jongens en meiden. Ook liet Laurette zien dat ze zelf een multi-talent is met prima hockeyende kwaliteiten. 

Aan het einde van de training zijn er vele vragen afgevuurd op Laurette. Enkele leuke vragen waren:

Hoe ben je bij Den Bosch terecht gekomen?
Laurette: dat is wel een leuk verhaal. Ik speelde bij de 8-tallen met Geel-Zwart tegen Den Bosch. Bij rust was het 0-0 en ik zei dat gaan we niet verliezen. Ik ga de 2e helft wel in de goal staan. Er stond een scout te kijken van Den Bosch en die sprak na afloop mijn moeder aan en vroeg of ik bij hen kwam keepen. Ik dacht eerst nee hoor, maar na een proeftraining was ik om en… zie wat ervan gekomen is.

Wij horen als keepers altijd dat we meer moeten coachen, hoe doe je dat?
Laurette: inderdaad, dat hoorde ik van mijn trainers ook altijd. Blijf bij jezelf. Focus je op de verdediging en houd het simpel. Roep forehand of backhand. Spreek met je coach en verdediger af wanneer je roept. Niets is fout. Beter iets roepen dan niets.

Hoe verdedig je een strafcorner, ga je laag zitten?
Laurette: Ik zet 2 stappen naar voor en focus me op de bal. Ik zit niet bewust heel laag. Een lage harde bal in mijn rechterhoek pak ik graag met de voet met een snelle reflex. Een sleeppush op rechts pak je met je stick.

Hoe ga je om met de strafbal?
Laurette: ik breng de ander graag een beetje uit haar concentratie. Ga daarna iets uit het midden naar links staan. Als de bal in de rechterhoek komt duik ik deze er graag eruit.

Na afloop werd Laurette bedankt door onze Tophockey commissie. Ze liet weten graag nog eens terug te komen op Geel-Zwart. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee.  

Tophockey Geel-Zwart

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT