Hockeyen en het Corona virus: alle afspraken op een rijtje

26 augustus 2020
Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders en vrijwilligers.


Seizoen 2020/2021 staat nu echt voor de deur en we hebben er zin in! Echter, zolang het Coronavirus nog onder ons is, zullen we afspraken met elkaar moeten maken om het hockeyen mogelijk te maken en te zorgen dat we allemaal gezond blijven.

Voor nu hebben we de belangrijkste regels en afspraken op een rijtje gezet, zodra hierop in de loop van de tijd aanpassingen plaatsvinden, zullen we jullie tijdig informeren.
Lees deze afspraken svp goed door zodat we samen goed van start kunnen gaan.

Vandaag is er langs de velden alvast markering aangebracht om de 1,5 mtr tot elkaar te kunnen bewaren. Ook is er in de kantine markering aangebracht om de looprichting weer te geven.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen toezien op het naleven van de afspraken en eventuele vragen van bezoekers willen beantwoorden. Heb je een paar uurtjes tijd in het weekend? We horen het graag en kunnen je hulp goed gebruiken! Meld je dan bij: [email protected]

Laten we er samen een GROOTS seizoen van maken!

CORONA-UPDATE: 8 september 2020

Houd je aan onderstaande regels svp!

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gestart. We gaan weer hockeyen! Dat is fijn, maar door het coronavirus is zeker nog niet alles bij het oude. Wij zetten hier de belangrijkste regels voor je op een rij. Let op: de regels veranderen regelmatig en zijn niet altijd eenduidig. We doen ons best om tijdig en correct te informeren. Mocht je iets zien wat beter kan laat het ons dan weten!

Bij klachten: blijf thuis

Nog steeds de belangrijkste regel: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Dat thuisblijven geldt natuurlijk ook voor eenieder die verplicht in quarantaine zit.

Bij een besmetting in een team bepaalt de GGD de gevolgen

Bij een besmetting binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team.

Registratie

Iedereen kan zich vrijwillig registreren. Gebruik hiervoor de QR code die we op het complex aanplakken.

Uitwedstrijden: mondkapje op in de auto.

Als je met de auto naar uitwedstrijden reist, wordt door de overheid sterk geadviseerd om iedereen boven de twaalf jaar een mondkapje te laten dragen.

Toeschouwers welkom, maar gelimiteerd en op 1,5 meter

Toeschouwers zijn welkom, conform KNHB richtlijnen zijn extra maatregelen niet nodig (behalve natuurlijk de 1,5 meter afstand). Houd u aan de markeringen op de grond.

Speler, toeschouwer, official, medewerker?

Spelers, officials en medewerkers worden niet tot de toeschouwers gerekend. Maar zodra je wedstrijd (of bardienst) is afgelopen en je op het complex blijft om bijvoorbeeld nog wat te drinken, ben je wel een toeschouwer.

Op 1,5 meter afstand in de dug-out

Normaal spelcontact is toegestaan voor alle leeftijden. Maar dat geldt niet vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de wedstrijd. Dat heeft nogal wat gevolgen. Bijvoorbeeld voor de bezetting op de bank. Daar zitten de wissels normaal gesproken dicht op elkaar gepakt. Samen met de fysio en manager(s). Dat kan met de coronamaatregelen niet meer. Dat betekent voor teams, dat er een paar stoelen buiten de dug-out moeten worden geplaatst om de 1,5 meter te kunnen garanderen. Geel-Zwart zal de ruimte rondom de dug-outs aftekenen, zodat de toeschouwers weten dat waar ze 1,5 meter van spelers of begeleiding kunnen gaan staan.

Sportief zonder shakehands

We staan in het hockey voor sportiviteit en respect. Een teken daarvan is de shakehand na de line-up voor elke wedstrijd. De KNHB adviseert op dit moment zowel de line-up als de shakehands achterwege te laten. De stickshake kan een alternatief zijn. Ook de huddle laten we achterwege. Dat staat op 1,5 meter afstand toch ook een stuk minder daadkrachtig.

Geen teamfoto’s

Het is vaste prik aan het begin van het seizoen: de teamfoto. Die laten we dit jaar achterwege.

Maak de strafcorner maskers persoonlijk.

Iedereen doet samen met de maskers bij de strafcorner. We hebben hiervoor geen maatregelen gekregen maar het lijkt toch niet corona-proof om de maskers tijdens de wedstrijd of training afwisselend te gebruiken, zoals normaal het geval is. KNHB adviseert dat elke uitloper zijn eigen masker markeert (met een lintje of een ander merkteken) en dit masker voorlopig zelf beheert en hygiënisch schoon houdt. Indien er hierdoor meer maskers in het team nodig zijn dan moet het team hiervoor zelf zorgen. Geel-Zwart stelt geen maskers beschikbaar.

Gebruik clubhuis

Voor het clubhuis geldt het volgende

maximaal 15 personen tegelijk in de kantine,

maximaal 10 personen tegelijk in de hal,

maximaal 6 personen tegelijk in de bestuurskamer,

maximaal 3 personen tegelijk in een kleedkamer,

maximaal 1 persoon in de scheidsrechters-kleedkamer,

maximaal 1 persoon per keer in een toiletruimte.

Altijd met 1,5 meter afstand (tenzij het een gezamenlijke huishouding of een groep van jongeren onder de 18 is).

Bij de ingang van alle ruimtes wordt aangegeven hoeveel personen 18+ maximaal toegestaan zijn.

Kleedkamers

Bij voorkeur thuis omkleden en douchen. 

Vanaf 8 september is het douchen weer toegestaan:

- Onder de 18: Omkleden en douchen is onbeperkt toegestaan.

- 18+: max 3 personen tegelijk in de kleedkamer en max 3 personen tegelijk douchen. Er mogen dus max 6 personen in de ruimte zijn. 

Geel-Zwart zorgt voor reinigingsmiddelen die na iedere douchebeurt gebruikt moeten worden. Daarnaast zullen wij de kleedkamers en douches extra reinigen. Maar wees verstandig en zoek het niet op: het is nog altijd veiliger om thuis om te kleden en te douchen.


Onze kleedkamers zijn niet groot genoeg voor teambesprekingen. Met een heel team in een kleedkamer gaat niet passen op 1,5 meter. Coaches moeten buiten hun teambespreking houden, ook onder de 18 jaar, zodat de 1,5 meter kan worden gehanteerd. Ook teamlunches: buiten.

Kantine

We maken een gescheiden in- en uitgang om het voor iedereen makkelijk te maken de 1,5 meter aan te houden. Zolang het mooi weer is vragen we alle bezoekers om alleen naar binnen te gaan om iets te bestellen. En met de bestelling weer naar buiten te gaan.

Bij slecht weer willen waarschijnlijk meer dan 15 mensen naar binnen. Dit kan dus een probleem worden. Hoe we daar mee omgaan moeten we nog bepalen.

In het weekend van 29/08 zullen er nog geen broodjes e.d. worden verkocht, enkel verpakte artikelen. 

Toilet

Slechts 1 persoon tegelijk naar binnen. Maak gebruik van aanwezige hygiëneproducten. Barmedewerkers zullen regelmatig een hygiëne-rondje maken.

Bestuurskamer

Maximaal 6 personen, uiteraard met 1,5 meter tussenruimte.

Teambespreking mag in bestuurskamer zolang team onder 18 is en de coach 1,5 meter afstand van team houdt.

Videobesprekingen allemaal online

Team besprekingen met ouders kunnen niet doorgaan, coaches krijgen van Bas verzoek om hun info per mail te verstrekken

Barmedewerkers/supervisors/bardiensten

Door de aard van het werk kunnen we achter de bar en in de keuken de 1,5 meter niet garanderen. Om toch zo veilig mogelijk te kunnen werken kunnen alle medewerkers en vrijwilligers hygiënische producten gebruiken, deze zijn bij de bar beschikbaar.

Betalen

Om contact zoveel mogelijk te vermijden accepteren we alleen pinbetalingen aan de bar.

Poetsen, opruimen en klussen binnen en buiten

Geen extra maatregelen nodig. Hanteren van de 1,5 meter afstand volstaat.

Niet-sportieve bijeenkomsten

Bedankavond vrijwilligers, ALV, jeugdkamp, het groot-kaderoverleg, de huldigingen en andere bijeenkomsten kunnen helaas allemaal voorlopig niet doorgaan. Teams die teamuitjes op GZ willen organiseren kunnen dat voorlopig niet doen.

Sportieve bijeenkomsten

Sportieve evenementen BUITEN zijn in overleg wel mogelijk. Vraag het aan via het secretariaat.

Hoe zit het met uitwedstrijden

Er zijn regionale verschillen, omdat gemeenten en veiligheidsregio’s in de plaatselijke verordeningen aanvullende regels kunnen stellen. Zorg dat je op de hoogte blijft en check zeker bij uitwedstrijden hoe de regels bij de tegenstander zijn.

Regels mbt de 1,5 meter:

 

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
  • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.

 

Ingangsdatum afspraken

Deze regels gelden vanaf 29 augustus. De regeling van de afgelopen periode komt hiermee te vervallen.

En hoe gaan we handhaven?

We doen daarom een beroep op ieders fatsoen voor naleving van de regels. Want ook als je het niet voor jezelf doet: doe het dan voor de ander.

Daarnaast doen we hierbij een oproep aan alle leden en hun ouders: wie wil er meehelpen bij het handhaven van de maatregelen op ons terrein? Meld je aan bij secretariaat: [email protected].


Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT