We gaan weer beginnen!

1 mei 2020
Nieuws afbeelding

We gaan weer beginnen! 

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met alle betrokkenen om het trainen voor de jeugd weer mogelijk te maken en dat is gelukt! Wij begrijpen dat de jeugd staat te springen om weer te beginnen echter dienen we ons te houden aan diverse veiligheidsregels. We willen jullie vriendelijk verzoeken dit bericht en de bijlage met regels en voorwaarden goed door te lezen en deze ook met uw kinderen te delen. Tevens is het trainingsschema bijgesloten waarin u kan zien wanneer er wordt getraind. Trainingen starten op woensdag 6 mei.

Zoals eerder al gepubliceerd op de site willen we op een verantwoorde manier, met goedkeuring van Gemeente Meierijstad, de trainingen voor de jeugd weer gaan opstarten. Wij vragen u daarom om deze brief zeer goed door te lezen in verband de veiligheid van uw eigen kind en onze trainers.

De overheid heeft bepaald dat de jeugd weer mag gaan sporten. Kinderen tot en met 12 jaar zonder beperkingen, kinderen tussen de 13 en 18 jaar met 1,5 meter afstand. Voor de hockeysport betekent dit dat de jeugd tot en met de D leeftijd weer mag gaan trainen inclusief spelvormen. Dit is bij de C, B en A niet het geval, deze mogen niet binnen 1,5 meter van elkaar komen. Dan nog de trainers, deze houden ten alle tijden 1,5 meter van de kinderen. Ook alle kinderen moeten 1,5 meter afstand houden van de trainers.

Tijdens de trainingen blijft het clubhuis en terrein gesloten voor iedereen die niet aan het trainen is. Het is dus niet toegestaan om buiten de trainingen om op het complex te verblijven.

Kom je met de auto dan mag alleen het kind dat komt trainen uitstappen op de parkeerplaats. Ouders blijven in de auto. Kom je met de fiets, dan gaat alleen het kind de tijdelijke fietsenstalling in die op de parkeerplaats komt. Vervolgens loop je naar de grote poort rechts van het clubhuis. Bij de poort zal een vrijwilliger staan die de kinderen naar binnen en weer naar buiten zal laten. Het terrein is alleen toegankelijk voor de kinderen die op dat moment training hebben en de trainers. 
Verder zal het terrein tot minimaal 20 mei afgesloten zijn voor iedereen.

We starten met één training van 1 uur per team waarbij er maar één team per veld is ingedeeld. Deze gaan plaats vinden op maandag, dinsdag en woensdag en worden zo veel mogelijk gegeven door onze prestatieteam trainers. 

Wanneer kom je naar de training
Bijvoorbeeld, je traint op maandag van 17:00 tot 18:00, dan mag je tussen 16:50 en 17:00 het terrein betreden. Je training is om 18:00 afgelopen waarna het de bedoeling is tussen 18:00 tot 18:05 het terrein weer te verlaten. Zo kunnen we waarborgen dat er geen grote drukte zal zijn bij de poort. 
Let op, fiets niet in grote groepen naar huis. Hiermee loop je naast het gezondheidsrisico ook het risico om een bekeuring te krijgen.

Extra voorwaarden voor C, B en A jeugd.
Het belangrijkste dat voorop staat is de veiligheid van kinderen en trainers! De regel is dat je ten alle tijden 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Bespreek dit met je kind! De veiligheid van eenieder is ook een verantwoordelijkheid van de ouders. Inhoudelijk betekent dit dat je dus niet allemaal de dug-out in kunt, ten alle tijden 1,5 meter uit elkaar blijft tijdens het hockeyen maar bijvoorbeeld ook bij het opruimen en er dus GEEN wedstrijdjes en duels gespeeld mogen worden.

De trainers zullen voor de eerste training een briefing krijgen. Hierin worden zij voorzien van informatie om een veilige training te kunnen geven. Ook krijgen zij wekelijks oefenstof aangereikt waardoor ze een veilige training kunnen verzorgen. De nadruk bij de C, B en A jeugd ligt hierin op 1,5 meter afstand. Echter zal de 1,5 meter discipline ook vanuit de kinderen moeten komen!

Clubhuis blijft gesloten
Het clubhuis zal op last van de overheid gesloten blijven. Wij raden iedereen aan om voor de training thuis nog even naar de wc te gaan en ook een eigen gevulde bidon mee te nemen als je wilt drinken tijdens de training. Lege bidons kunnen niet gevuld worden bij Geel-Zwart!

We zullen dagelijks evalueren over de stand van zaken en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Mochten er ontwikkelingen zijn vanuit de overheid dan zullen deze via de website van Geel-Zwart naar buiten worden gebracht.

Voor algemene vragen kunt u terecht bij het bestuur door een mail te sturen aan:
[email protected] 
Voor vragen over de inhoud van de trainingen kunt u terecht bij de trainingscoördinator door een mail te sturen aan: [email protected]

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: Iedereen die komt trainen is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en gezondheid. Deelname aan de training is vrijwillig en wij als Geel-Zwart zullen onze uiterste best doen om de trainingen op een veilige manier op te zetten.


Veel hockeyplezier!

Met sportieve groet,
Bestuur VMHC Geel-Zwart
Bas van Kempen (trainingscoördinator)

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT