Jongste Jeugd

De Jongste Jeugd binnen Geel-Zwart is een zeer belangrijke groep. Vanaf 4 jaar ben je welkom bij Geel-Zwart. Tot en met schooljaar groep 6 (10 jaar) val je onder de jongste jeugd bij Geel-Zwart.

Het hockeyseizoen kent 2 seizoenen; de herfstcompetitie loopt van sept t/m begin dec (laatste training is rond Sinterklaas). Tijdens de winterstop spelen de 8-tallen zaalhockey. De lentecompetitie start na winterstop en loopt van mrt t/m juni (jongste jeugd slotdag is het laatste event van het seizoen).

Bij de jongste jeugd wordt het fundament gelegd voor een jarenlange relatie met een club voor zowel topsporters als recreanten. Binnen een vereniging zijn alle niveaus nodig om naast het sportieve ook een sociale en gezellige sportvereniging te zijn voor alle leeftijdscategorieën van jeugd tot veteranen inclusief de supporters.

Bij het indelen van nieuwe leden houden de volgende richtlijnen aan;
- Starters: voor kinderen van schooljaar groep 1 en 2
- 3-tal hockey: (F’jes) voor kinderen vanaf schooljaar groep 3
(mits je minimaal ½ jaar starterstraining hebt gevolgd)
- 6-tal hockey: (E’tjes) voor kinderen vanaf schooljaar groep 4
(mits je minimaal ½ jaar starterstraining hebt gevolgd)
- 8-tal hockey: voor kinderen vanaf schooljaar groep 6

Na de 8-tallen vindt doorstroming naar de junioren, jeugdelftallen plaats (mits je de leeftijdgrens van de bond hebt en/of naar groep 7 gaat). Op basis van het aantal kinderen dat doorstroomt kan op bovenstaande indeling een uitzondering worden gemaakt.

De starters en 3-tal kinderen trainen 1 keer per week op vrijdag. Vanaf de 6-tallen train je 2 keer per week, een keer op woensdag in circuitvorm en een andere dag met je team in wedstrijdvorm.

Voor het jongste jeugd hebben wij een apart beleid geschreven (zie onderaan deze pagina voor een download van dit beleid). Dit stuk is een onderdeel van het algemene beleidsplan van Geel-Zwart. Wij hopen dat het beleid uw meer duidelijkheid geeft over, de weg die we gaan van Jongste speler naar 8-tal speler.

Organisatie van evenementen voor de Jongste Jeugd
Voor de Jongste Jeugd worden ook activiteiten georganiseerd (buiten de reguliere trainingen en wedstrijden om) door de evenementencommissie. Deze commissie is te bereiken op het volgende e-mailadres: [email protected]


 

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT