Hockeyen met een verstandelijke beperking = Puur Plezier!

De KNHB wil mensen met een verstandelijke beperking ook het plezier van het hockey laten beleven. Daarbij wil de hockeybond eveneens een bijdrage leveren aan de integratie van gehandicapte sporters binnen de reguliere sportverenigingen. G-hockey is voor hockeyers met een verstandelijke beperking. Wanneer het door de beperking niet mogelijk is om met een regulier team mee te spelen biedt G-hockey een uitkomst. De G-hockeyers spelen volgens de regels van het zestalhockey. Sommige regels zijn iets aangepast  zodat het hockey door iedereen plezierig, uitnodigend en vooral ook veilig beleefd wordt. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren en wedstrijden en toernooien te spelen. Hierbij staan spelplezier en geloof in eigen kunnen voorop.

In 2010 is Geel-Zwart gestart met G-Hockey, voor  jong en oud uit Veghel én omgeving. De afgelopen 3 seizoenen zijn er diverse activiteiten georganiseerd zoals hockeyclinics, deelname aan toernooien en vriendschappelijke wedstrijdjes tegen andere G-teams. Vanaf september 2012 speelt het G1 team competitie.

Een enorm leuke, sportieve en leerzame ervaring voor spelers en begeleiders waar met name de spelers, veel hockey ervaring op hebben kunnen doen. De competitie voor G-Hockey wijkt iets af van de reguliere competitie. De poule waar Geel-Zwart G1 is ingedeeld bestaat uit 10 teams. In totaal worden er 10 zaterdagen, bij elke vereniging uit de poule,  competitie gespeeld. Tijdens deze zaterdagen speelt elk team 2 wedstrijden.Mocht je het hockeyspelletje leuk vinden kom dan een kijkje nemen bij onze trainingen. Wij trainen op donderdagavond van 19:30 uur tot ca. 20:30 uur o.l.v. ervaren hockeyers en begeleiders.

Wanneer je tijdens een training komt kijken doe dan je sportkleding aan, dan kun je als je wilt meteen meedoen. Wij hebben wel een hockeystick te leen.  Wil je een kijkje komen nemen of wil je meer informatie, laat het ons even weten door een mailtje te sturen naar [email protected]

 

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT