GROOTS

Positieve clubcultuur
Wij geloven dat teamsport een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en volwassenen kan hebben. De ervaring dat sportiviteit en prestatie samen gaan en het beleven van plezier aan de sport is daarvoor essentieel. Wij willen hieraan bijdragen door actief een positieve clubcultuur te stimuleren. We zien dit als een continu proces, waar iedereen die betrokken is bij Geel-Zwart een bijdrage aan kan leveren.

Binnen onze club doen we dat GROOTS: Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots op Geel-Zwart, Tegen geweld en Sportief.

Bovendien werken we samen met andere partijen die deze ambitie delen en ons daarbij ondersteunen, zoals de KNHB en Rabobank. Er is een commissie GROOTS die de lijnen uitzet, acties initieert en contacten onderhoudt met andere partijen. Zij borgen het gedachtegoed van GROOTS binnen alle commissies van Geel-Zwart. Bijvoorbeeld door het organiseren van een avond voor trainers en coaches over ‘Positief Coachen’.

Vaste activiteiten die voortkomen uit GROOTS ism KNHB:

1. De line-up & shake-hands
Line-up: teams lopen samen vanaf de zijlijn het veld op voor de Shake-hands
Shake-hands: Voor de start van iedere wedstrijd schudden alle spelers, de coaches en de scheidsrechter elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd toe te wensen. Na de wedstrijd geven alle spelers en scheidsrechters elkaar een hand om elkaar te bedanken of te feliciteren.

2. Stimuleren van acties door teams
Per seizoen roepen we 3 juniorenteams en 1 seniorenteam op om verschillende activiteiten te bedenken (en uit te voeren), waarmee gewenst gedrag op en rond het veld wordt gestimuleerd. De activiteit moet op een positieve manier worden gebracht, waarbij belonen van goed gedrag centraal staat.
De activiteiten richt zich bijvoorbeeld op spelers/tegenstanders, supporters/ouders, scheidsrechters en op één of meer letters van GROOTS. Dit seizoen willen we speciale aandacht geven aan de scheidsrechters, met minimaal 1 activiteit in de Week van de Scheidsrechter van de KNHB. Communicatie over de acties is belangrijk.

3. Gezamenlijk drinken na wedstrijd

Daarnaast organiseert de GROOTS-commissie voor ouders de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. Een humoristische voorstelling, over hoe je als ouder kunt zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport.

Bovendien lanceren we samen met Rabobank dit najaar een speciale Respect-campagne.

Contactadres: [email protected]

Commissie GROOTS:
Lysbeth Barten, Monique Janus, Monique Smits, Jeanne van den Brand, Matthieu van den Manacker, Margit van den Berg

Nuttige links:
www.sportiviteit-en-respect.nl
www.postitiefcoachen.nl

 

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT